top of page
Normal logistikcenter hedensted.jpg

ELINSTALLATIONER

Vi kan i eget hus projektere elinstallationer samt vvs- og ventilationsanlæg (HVAC).

Hvis de bærende konstruktioner er bygningens skelet, så er installationerne organerne, der giver bygningen liv og funktion. Teknologisk udvikling, støt stigende energikrav og forventninger til indeklima samt øgede krav til dokumentation betyder større behov for rådgivning og detailprojektering af installationer. Vi kan i eget hus projektere elinstallationer samt vvs- og ventilationsanlæg (HVAC).

Elinstallationer er et fag i konstant udvikling, hovedsageligt dikteret af ny teknologi og medfølgende nye myndighedskrav. Dertil kommer den store udvikling indenfor brandsikkerhed, som smitter af på el-projekterne i form af aktive brandsikringstiltag. El er desuden et fag med grænseflader til nærmest alle andre fag – herunder arkitekt, CTS, vvs, ventilation, kloak, konstruktioner, energi, indeklima og bæredygtighed. Det stiller store krav til indhentning og vedligeholdelse af viden.

”Jeg holder mig opdateret, men jeg bilder mig ikke ind, at jeg ved alt. Derfor kan det være en fordel at arbejde sammen med leverandører i projekterne. Jeg er uddannet elinstallatør og har arbejdet som elektriker, så jeg har en praktisk tilgang til projekterne. Jeg ved godt, hvilke løsninger, elektrikerne foretrækker, og jeg kan også rådgive kunderne om de økonomiske aspekter. Rønslevs tilgang er at søge dialogen, lytte og være løsningsorienteret, og sådan er vi også i elprojekterne.”

Søren Maltesen, elinstallatør og fagleder for elinstallationer

Søren M_300.png

Ved at have alle fag i eget hus kan vi integrere bygningsinstallationerne med de øvrige bygningsdele for at undgå kollisioner og uhensigtsmæssige løsninger. Af samme årsag udføres større projekter normalt i 3D, hvor vi kan samkøre modellerne og udføre kollisionskontrol.

Nikolai_300.png

”Vi udvikler hele tiden på den digitale kommunikation mellem fagene samt mellem vores IKT-værktøjer. Vores mål er at lave projekter, der er internt velkoordinerede og samtidig selv nå effektivt i mål. Ved at udveksle data automatisk fjerner vi desuden fejlkilder, og vi gør det nemmere at lave ændringer undervejs.”

Nikolaj Dideriksen, bygningskonstruktør og fagleder for BIM og IKT

bottom of page