top of page
FORTEHUSENE

82 BOLIGER | AARHUS

FORTEHUSENE

Fortehusene ligger i den nye bydel Lisbjerg ved Aarhus.

Projektet har fokus på stærke fællesskaber, med reference til landsbytanken.


Projektet omfatter opførelse af i alt 82 boliger fordelt på 14 klynger af bygninger af hver 2 eller 3 etage. Fortehusene henvender sig til en blanding af familier, unge og ældre beboere. med toværelses lejligheder i stueplan med egen have til studerende og seniorer. De fritliggende fireværelses byhuse i to plan er tiltænkt børnefamilier og de som ønsker mere plads. Der er også mulighed for at bo flere generationer under samme tag i generationshuset i tre plan.


Boligernes areal er henholdsvis 50 m², 75 m² eller 100 m² med egen altan eller terrasse. Foran boligerne er der fælles parkeringsareal med tilhørende cykelskure i terræn. I midten er der etableret et LAR-system i form af et nedsivningsbassin.


Med henvisning til landsbystrukturen, er der etableret grønne fællesområder til ophold, leg, drivhuse og fælles nyttehaver.


Fortehusene er Nordsterns pilotprojekt vedrørende reducering af elforbrug og affaldsmængden på pladsen. I udførelsesfasen blev der anvendt strømmålere og containere fra City Container, for at Nordstern fik indsigt i byggepladsens elforbrug og affaldsmængde. Disse tal bruges til at identificere de store strømforbrugere og affaldskilder, der kan genanvendes.


Fortehusene husene er afleveret i januar 2024, fire måneder før afleveringsdatoen.


Projektet er DGNB Sølv-certificeret.

Realiseret: 2024


Bruttoetageareal: ca. 6.000 m²


Bygherre: SK Ejendomsudvikling


Totalentreprenør: CASA


Arkitekt: Gjørtz/Andersen/Arkitekter


Ingeniør: RØNSLEV

 

RØNSLEVs opgaver: Konstruktioner, energi, brand, kloak og anlæg, VVS og ventilation og el


Adresse: Lisbjergvej 13, 8200 Aarhus

bottom of page