top of page
HØJVANGSHALLEN

NY SPORTSHAL I HORSENS

HØJVANGSHALLEN

RØNSLEV har sammen med totalentreprenør BASE Erhverv og Ginnerup arkitekter opført en ny hal i Højvangen i Horsens for Horsens kommune. Byggeriet omfatter opførelse af ny sportshal, med tilhørende springgrav og trampolin, samt ombygninger og sammenbygninger med eksisterende hal og skole. 


Den nye bygning er opført på Højvangsallé, som en udvidelse af eksisterende hal mod nord. Den nye bygning er placeret på eksisterende græsareal mod nord, hvor der i dag er en eksisterende udendørs basketbane og græsarealer. Der har været fokus på at byggeriet er opført i kvalitet som har høj æstetisk værdi såvel ud- som indvendigt. 


Projektet omfatter en ny hal med springfaciliteter samt en sammenbygning med nyt indgangsparti, omklædningsfaciliteter, klublokale samt stort rummeligt depotrum. Der er skabt direkte forbindelse mellem den eksisterende og den nye hal gennem det nye ankomstrum og gennem klublokalet. 


Hovedindgangen er trukket tilbage mellem de to haller. Niveauforskellen mellem vejen og indgangen bearbejdes landskabeligt med trapper og ramper, som på tilgængelig vis byder velkommen til alle hallens besøgende. Det har været en bærende værdi for designet af ankomsten, at man ankommer sammen til hallen uanset om man springer ned af trapperne eller fx sidder i kørestol. Trappe- og rampeanlægget kan prydes med både træer og beplantning, mens torvet foran hovedindgangen kan aktiveres med bænke og plinte. Det bidrager alt sammen til en indbydende atmosfære, hvor man let kan forestille sig et mylder af liv og motion.


RØNSLEV har i projektet stået for det samlede ingeniørprojekt omfattende konstruktioner inkl. certificeret statiker, vvs-installationer, ventilation, el-installationer, brandsikkerhed inkl. certificeret brandrådgiver, kloak og anlæg, energi og indeklima samty fagtilsyn.

Byggeår: 2021-2023


Bruttoetageareal: 5.355 m²


Bygherre: Horsens kommune


Totalrådgiver: BASE Erhverv


Arkitekt: Ginnerup Arkitekter


Ingeniør: RØNSLEV


RØNSLEVs opgaver: Samlet ingeniørprojekt 

bottom of page