top of page
NATURCENTER HINDSGAVL

GENOPFØRT NATURCENTER | MIDDELFART

NATURCENTER HINDSGAVL

RØNSLEV projekterede sammen med AART Architects Naturcenter Hindsgavl, der blev taget i brug i 2012. Teamet vandt opgaven i en arkitektkonkurrence om at designe et informationscenter, der skulle være Middelfart Kommunes fyrtårn indenfor bæredygtigt byggeri. 


Bygningen er en af Danmarks første i Bygningsklasse 2020. Den opvarmes vha. jordvarme, hvis elforbrug leveres af solceller. Man kan gå fra terrænet op på en sti på det grønne tag og nyde en fantastisk udsigt over Hindsgavl Dyrehave.


Ulykkeligvis brændte Naturcentret i august 2020. Middelfart Kommune bad efterfølgende RØNSLEV og Avnø Byggerådgivning om at projektere og udbyde en delvis nedrivning og efterfølgende genopbygning. Begge hovedentrepriser blev vundet af Egil Rasmussen. Genopførelsen er forløbet forbilledligt i et pragmatisk samarbejde mellem bygherre, forsikringsselskab, rådgivere, hovedentreprenør og håndværkere. 


Teamet vidste fra starten, at det ikke var muligt at beskrive den komplicerede opgave til perfektion. Derfor har den løbende dialog været vigtig, og alle har bidraget positivt til genopførelsen.

 

Energi og bæredygtighed

Projektet danner forbillede for bygninger med spændende arkitektur og minimalt energiforbrug.

AART og RØNSLEV har skabt en fleksibel projektgruppe, som har arbejdet integreret med bygningens energidesign.  RØNSLEVs primære opgave har været at analysere og optimere bygningens energiprofil. Bygningens teoretiske energiforbrug er fulgt nøje i processen, og der er anvendt og drøftet et utal af både nye og kendte løsninger. I projektgruppen er der ikke kun tænkt i optimering af energiforbrug men også i bæredygtigt byggeri i en bredere forstand. Efter hver fase er projektet granske mht. miljømæssige aspekter. Bygningen er hovedsageligt i opført i naturmaterialer, og alle materialevalg er velovervejede og dokumenterede.


RØNSLEV har haft ansvaret for projektering af konstruktioner og installationer. Husets funktion kombineret med en udfordrende arkitektur og skrappe energikrav gjorde projekteringen til en spændende og kompliceret proces, hvor alle faggrupper arbejdede tæt sammen for at få det hele til at gå op i en højere enhed. RØNSLEVs erfarne og uddannede projektledere har været tovholdere for koordinering og kommunikation i den interne projektorganisation.

 

Realiseret: 2022


Bruttoetageareal: ca. 500 m²


Bygherre: Middelfart Kommune


Arkitekt/totalrådgiver: AART


Ingeniør: RØNSLEV


RØNSLEVs opgaver: Samtlige ingeniørydelser, fagtilsyn og byggeledelse.


Byggeriet er tildelt en pris ved Energy Efficiency Best of Awards, afholdt af Saint Gobain / ISOVER i Dublin 2014. Begrundelsen er den arkitektonisk vellykkede integration af en lang række lavenergiløsninger.


Adresse: Galsklintvej 2, 5500 Middelfart


bottom of page